Хотелиери от Бургас излизат на протест заради неизплатени суми към тях

...
Хотелиери от Бургас излизат на протест заради неизплатени суми към тях
Коментари Харесай

Хотелиери от Бургас излизат на протест

Хотелиери  от Бургас излизат на митинг поради неизплатени суми към тях за настаняване на украински бежанци през месеците април и май по Програмата за прилагане на филантропична помощ за лица, търсещи краткотрайна протекция в Република България в резултат на военните дейности в Украйна.

Министерството на туризма не е направило заплащане към тях за последните два месеца. Това закъснение на заплащанията слага хотелиерите в извънредно затруднено финансово състояние в хода на сезона, оплакаха се представители на сектора.

„ Свърши се освен търпението, свършиха и парите , което е доста значимо изключително за сътрудниците, които взеха решение да продължат програмата с 10 и 15 лв.. При тях се оказа доста сериозно, тъй като фактически по първата стратегия част от сумите, които бяха арестувани за месец март и април, изобщо не се платени. Няма ги средствата за месец май, а настрана влизаме в програмата за месец юни. Действително огромна част от сътрудниците изпитват съществени компликации и ние сме обезпокоени ”, сподели пред БГНЕС хотелиерът Радостин Дачев.

По думите му, доста от украинските организации също ги поддържат, тъй като знаят, че в случай че на хотелиерите не им се заплати, те ще би трябвало да изоставен местата за настаняване и би трябвало да търсят друга опция.

„ Има претенции за по-радикални ограничения . След утрешния митинг, в случай че не бъдат платени парите в тази седмица, то да почнем методично да вадим украинците от хотелите и да се завеждат тези насрещни искове против страната. Това в действителност е притеснително, тъй като ще сътвори идващият логистичен безпорядък ”, сподели още Дачев.

Колежката му Тамара Анастасова, сподели от своя страна, че са изправени пред обстановка, в която не могат да платят заплатите на личния състав си.

„ Всички желаят да ядат, всички желаят някакъв сервиз, обслужване, обаче хората не получават заплати. При нас доста чиновници напуснаха, просто няма с какво да им платим ”, споделя тя.

Българската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите е направила питане в Министерството на туризма, само че споделят, че не са получили логичен отговор на въпроса по кое време могат да чакат да си получат дължимите финансови средства. По думите им, най-честият отговор е : „ Трябва решение на Министерски съвет ”.  
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР